Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2018 19:50 - Доклад: християни в Близкия изток в навечерието на унищожението
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.01.2018 19:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Доклад: християни в Близкия изток в навечерието на унищожението
         image MOHAMMED ABED / АФП / Гети

от САЙМЪН КЕНТ16 януари 20184 735

http://www.breitbart.com/jerusalem/2018/01/16/report-middle-east-christians-on-the-eve-of-destruction/

Египет, Йордания, Сирия и палестинските територии са сред най-опасните места на земята за християните, според нов доклад.

Въпреки че християните твърдят, че районът е библейското им сърцевище заедно с Израел, преследването и дискриминацията, особено през последните 15 години, означава, че сега те не съставляват повече от три до четири процента от населението на региона, в сравнение с 20 процента преди един век ,

Твърдите ислямски възгледи и държавно санкционираното "религиозно-етническо прочистване" са основните движещи сили зад християнския геноцид.

Само преди 12 месеца клонът на ислямската държава, който работи в и около Египет, определи християнското малцинство в северната част на африканската държава за "любимата си плячка" в 20-минутно пропагандно видео.

Сега най-новият  доклад,  публикуван от британската християнска организация Open Doors, организация, която следи нелекувани християни по света, разкрива, че по-конкретно египетските християни страдат "по различни начини", като натиск за преобразуване в исляма, строги ограничения върху строежа места на богослужение и събиране, и пряко насилие.

Египетската копска християнска общност, която обхваща приблизително 10 процента от населението на страната, е често срещаната цел на ислямския тероризъм с коптски църкви в Александрия и Танта, които бяха убити от самоубийствени бомбардировачи през април, убивайки  49 души.

Миналия декември екип от терористични нападатели нападнаха църквата "Мар Мина" в южната част на Кайро, убивайки между осем и десет души и ранявайки поне още пет.

"Християните в Египет са изправени пред бариера на дискриминация и заплахи, но те отказват да се откажат от вярата си. Трудно е за нас ... да си представим, че е определена от нашата религия всеки ден във всяка сфера на живота ", каза в изявление главният изпълнителен директор" Отворени врати Великобритания и Ирландия "Лиза Пиърс.

"В Египет, както и в много други страни от Близкия изток, вашата религия е посочена в личната ви карта", каза тя. "Това прави дискриминацията и преследването лесни - вие сте пренебрегвани за работа, разрешителните за планиране са трудни за получаване и вие сте мишена, когато отидете на църква".

Като цяло Северна Корея стои на върха в списъка на 50 държави, в които най-малко 215 милиона християни са изправени пред най-тежкото преследване през 2017 г., което доведе до 3066 смъртни случаи и 1020 изнасилвания, насочени предимно към жени.

Докладът "Отворени врати" следва предхождащите предупреждения, че християните в Близкия изток се разпадат в навечерието на унищожението.

През 2015 г.  доклад,  озаглавен "  Преследван и забравен"? , обезпокоителни данни очертаха потъващия брой християни в частта на света, която роди вярата и направи лоша прогноза за това какво има бъдещето. Както съобщава Брейбарт Ерусалим , тревожната степен на спад в библейската сърцевина означава, че християнството може да изчезне в области, които е нарекъл дом за хилядолетия, освен ако светът не стъпи.

За тази цел унгарският премиер Виктор Орбан преди това  призова лидерите на ЕС да защитават християнството в Близкия изток или да рискуват унищожаването му.

Той каза, че страната му поема водеща роля в предоставянето на помощ на християнските малцинства и по-специално в подкрепа на програми, които да им помогнат да се завърнат в родината си в безопасност.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741284
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031